По заявка от администратора на НАСА Джим Брайденстайн, първият полет

...
 По заявка от администратора на НАСА Джим Брайденстайн, първият полет
Коментари Харесай

Дебютният полет на Старлайнър в понеделник ще бъде излъчен на живо

 По поръчка от админа на НАСА Джим Брайденстайн, първият полет на новия галактически транспортен съд на Боинг “Старлайнър ” ще бъде излъчен в действително време. Това би могло да се изтълкува като индикатор, че компанията в началото не е възнамерявала да обезпечи лъчение онлайн.

Стартовият прозорец се отваря в понеделник, на четвърти ноември, в 16:00 ч. Българско време. Ако всичко мине по проект моторите на галактическия транспортен съд ще се възпламенят и ще потвърдят, че могат да го изтласкат на безвредно разстояние от стартовата площадка при положение на повреда.

Напомням на читателите, че НАСА финансира Боинг с над 4 милиарда $ за създаването на Старлайнър – два пъти повече, в сравнение с организацията е дала за кораба “Крю Драгън ” на СпейсЕкс. Към този миг корабът, разработван от бизнесмена Илон Мъск, е към този момент направил 2 тестови полета – един път през 2015 година и повторно при започване на 2019 година до МКС. За сметка на това корабът на Боинг към момента не е летял. Ако полетът в понеделник бъде сполучлив, той ще бъде последван от идващ полет през декември, който ще включва демонстрационна задача до Международната галактическа станция, по сходство на тази на СпейсЕкс през 2019.

На фрагмента: техниците прикачват командния модул на “Старлайнър ” към неговия сервизен модул. Изгледайте цялото видео на този линк. Photo credit: Boeing Space

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР